TN 9th Maths Assignment Answer key 2021 , TNSCERT kalvi tv Assignment

TN 9th Maths Assignment Answer key 2021 , TNSCERT kalvi tv Assignment 

Students can Download 9th  Assignment Answers and Question paper unit 1.Tamil medium and English Medium

TNSCERT 9th Maths Assignment PDF Download with answer Tamil Medium , English Medium 

TN 9th  Maths Assignment  Question paper ,answer key

Part- A  

I. 1 Mark Questions :          

    1. Consider the set A={10, 15, 20, 25}. Fill in the blanks with the appropriate symbol ∈ or €  

    i) 10_________ A            ii) 23 _________ A   

    Answer: i) 10 ∈ A          ii) 23 € A

    2. Write set of letters of the following word in  Roster Form 

    • “MATHEMATICS”  
    Answer : A={M,A,T,H,E,I,C,S}

    3. If A={8, 10, 12, 14, 16, 18, 20} find n(A)   

    a. 4   

    b. 8  

    c. 7   

    d. 6  

    Answer : c. 7   

    4. If A={4, 5, 6}and B={3, 5, 7} (A∩B) 

     a. { 5 }  

    b. { 4 } 

    c. { 5, 6 }  

    d. { 5, 7 } 

    Answer : a. { 5 }  

     5.  Which of the following is correct?  

    a. ∅⊂ { a, b }        

    b. ∅∈ { a, b }         

    c. {a} ∈ { a, b }          

    d. a ∈ { a, b }  

    Answer : a. ∅⊂ { a, b } 

     6. Which of the following is correct Wrong?

    a. { 8 } ∈ { 1, 2, 3, 7 }          

     b. { 8 } € { 1, 2, 3, 7 }          

    c.  7 ∈{ 1, 2, 3, 7 }          

    d. { 7 } € { 1, 2, 3}    

    Answer: a. { 8 } ∈ { 1, 2, 3, 7 } 

    7. Which of the following is true?  

    a. A-B=(A∩B)    

     b. A-B=B-A 

     c. (A∪B)´ = A´∪B´  

     d. (A∩B)´ = A´∪B´

    Answer : d. (A∩B)´ = A´∪B´

    8. If A and B are disjoint sets then n(A∪B)  = n(A) + n(B). This statement is   

     Answer : a. True                 b. False   

    9.  Fill  in  the  blank   A-  (B∩C)  = _________________ 

    Answer : (A-B)∪(A-C)

    10.  For  any  two  sets  A  and  B

     i).  A∪B  =  B∪A                      ii).  A∩B=  B∩A  this    property  is   . 

      a).  Associate  Property              b).  Distributive  Property 

      c).  Commutative  Property        d).  None  of  these

    Answer : a).  Associate  Property  

 II.  Short  Answer:         

 Part-  B 

    1.  If  A={2,5,7,8,9}  and  B=  {7,8,10,11}  find  A ∆ B   

    2.  Find  the  Number  of  subsets  &  the  number  of  proper  subsets  of  a  set  A  ={x,y,z,p,q}. . 

    3.  Write  the  set  of  letters  of  the  following  words  in  Roster  form,

     i).  ASSIGNMENT      

    ii).  TEACHER 

    4.  A={1,2,5,7,9},  Q={2,3,5,9,11},  R={3,4,5,7,9}  and  S={2,3,4,5,8},  then  find

    i).  (P∪Q)  ∪  R     

    ii).  (Q∩S)∩R   

    5.  If  n(A)  =  20,  n(B)  =  50,  n(A∪B)  =  60  and  n(B´)  =  20,  find  n(A∩B)  and  n(U)   

Part-  C 

III.  Answer  the  following:        

     1.  Let  X={a,  e,  i,  o,  u}and  Y={a,  g,  o,  f}.  Verify  that    n(A-B)  =  n(A)  -  n(A∩B)   

    2.  Out  of    500  Car  owners    investigated,  400  owned    Car  A  and  200  Owned  Car  B,  50  Owned   both  A  and  B  Cars.  Is  this  data  Correct? 


மேலே உள்ள டவுன்லோட் என்ற பட்டனை கிளிக் செய்து உங்களுக்கான வினாக்களை டவுன்லோட் செய்து கொள்ளலாம்.

5/Post a Comment/Comments

1.வாசகர்களின் கருத்து சுதந்திரத்தை வரவேற்கின்றோம்.
2.இந்த வலைதளம் மாணவர்களுக்கானது என்பதால்,
3.தங்களின் மேலான கருத்துக்களை தவறாது பதிவிடவும்.
4.#இந்த பயனுள்ள தகவலை ஒருவருக்காவது Share பண்ணுங்க.

  1. Why short answer heading questions didn't gave answers

    ReplyDelete
  2. Why part B, C doesn't have answer
    Give give answer for part B, C
    Then thanks for other answer

    ReplyDelete
  3. Where is the answer for short answer... 🥺 Please 🙏 telll

    ReplyDelete
  4. please tell short answer
    thanks for one word

    ReplyDelete

Post a Comment

1.வாசகர்களின் கருத்து சுதந்திரத்தை வரவேற்கின்றோம்.
2.இந்த வலைதளம் மாணவர்களுக்கானது என்பதால்,
3.தங்களின் மேலான கருத்துக்களை தவறாது பதிவிடவும்.
4.#இந்த பயனுள்ள தகவலை ஒருவருக்காவது Share பண்ணுங்க.

Previous Post Next Post